Tuesday 8 June 2021

Beste sporters, turners en turnsters,

Kranten staan vol van berichten dat sport goed is voor je fysieke en mentale gezondheid. Voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren. Sport draagt significant bij aan een gezonde samenleving. Wij weten dat als bestuur, maar we weten ook dat het gewoon echt heel leuk is. Kortom alle reden om je in te zetten om dit mogelijk te maken.

We kunnen dit niet doen zonder de steun van vrijwilligers en van de overheid. Zij samen maken en houden het betaalbaar. Maar gelukkig krijgen we er als samenleving wat voor terug. NOC*NSF heeft uitgerekend dat van iedere euro die er naar sport gaat, er tweeënhalve euro terugkomt. Winst dat makkelijk zichtbaar wordt in het terugdringen van vele kosten in domeinen als gezondheid , zorg etc.

In deze periode vol corona-gedoe zie we nog beter en scherper hoe belangrijk sport en bewegen is voor onze gezondheid. Logisch dat veel overheden blij zijn dat sportverenigingen hun stinkende best hebben gedaan om dat bewegen mogelijk te maken. Ondanks dat het niet optimaal was, kregen we veel steun voor het alternatief doortrainen buiten, in de “tent”, de Polderlympics en noem maar op van ouders die blij waren dat hun kind kon blijven sporten en bewegen en niet de hele dag “binnen” hoefde te blijven. Binnen en stilzitten is gewoon niet fijn.

MAAR nu wil gemeente Haarlemmermeer fors bezuinigen op sport en bewegen. Nu vinden wij dat onverstandig en onnodig gezien de argumenten. Het raakt alle verenigingen en ons als binnensportvereniging extra hard. Nu staan we op en laten de gemeenteraad weten dat dit zo niet kan! 

De verenigde sportclubs en Sportservice Haarlemmermeer maar ook de gezondheidszorg vragen jullie steun middels het tekenen van een petitie. Wij als bestuur vragen dat ook aan al onze leden….kom in actie voor behoud van ons Haarlemmermeerse sportklimaat. Laat dit niet stuk gaan en TEKEN:

https://petities.nl/petitions/stop-de-bezuinigingen-op-sport-haarlemmermeer?locale=nl

Om de petitie extra kracht bij te zetten en om een duidelijk signaal af te geven aan de gemeente zullen wij als vereniging, samen met Team Sportservice en andere verenigingen, aanwezig zijn op het Raadhuisplein, aanstaande donderdag van 15:00 tot 18:00 uur. Wij zullen onder andere onze spacebaan en vlaggen meenemen. Jullie zijn als lid van harte welkom om langs te komen en ons te ondersteunen. Ook kunnen jullie dan lekker op de spacebaan komen springen! 
Samen staan we sterk! Kom ook en laat de gemeente zien hoe belangrijk de sport voor ons is!

Bestuur SV Pax