Tuesday 18 May 2021

Einde corona-maatregelen in zicht, binnensport mag en kan weer grotendeels.

Hoewel de coronacijfers pas de laatste dagen echt de goede kant op gaan, is er volgens de regering voldoende ruimte om meer ruimte te bieden aan de binnensporters. Dit betekent concreet dat we langzaam maar zeker naar het oude “normaal” terugkunnen.

Nog wel wat organisatiewerk te doen.

Natuurlijk zijn we al flink aan het organiseren om zo snel mogelijk de zalen in te kunnen, maar het vraagt nog een paar dagen. Het bestuur heeft dan ook besloten om per 25 mei de zaaltrainingen te hervatten en dat tot die tijd we de trainingen in de tent verzorgen. Groepen die binnen de vereniging mogelijk al eerder terug de zaal in kunnen worden hierover apart geïnformeerd.

We gaan dus terug naar het lesrooster zoals dat was voor 15 december (seizoen 2020-2021). Het rooster staat ook op deze site. Leden hoeven zich niet meer aan te melden via de website en kunnen gewoon naar de les gaan. De regelingen voor deelname van niet-leden vervallen vanaf 25 mei. Mocht u of uw kind mee willen doen maar u bent geen lid of uw kind is geen lid, meldt u zich dan via ledenadministratie (at) svpax.nl. Uiteraard kan aanmelden voor een proefles ook via de website.

Wat mag wel en wat niet?

We vatten even kort samen wat wel “binnen” mag en wat niet. Overigens staat hieronder een link naar de nieuwe, per 19 mei ingaande , regels

Kinderen tot en met 17 jaar

  • Gezamenlijk binnensporten toegestaan. 1,5 m afstand houden is niet verplicht.
  • Alleen interne/onderlinge wedstrijden van dezelfde sportclub
  • Geen publiek
  • Kleedkamers blijven gesloten

Vanaf 18 tot en met 26 jaar

  • Sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Maximaal 30 personen per ruimte
  • Geen publiek
  • Geen wedstrijden
  • Kleedkamers blijven gesloten

Vanaf 27 jaar geldt voor turnen hetzelfde als voor de categorie 18-26 jaar

https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2021/05/11/spelregels-voor-sporten-tijdens-corona-per-19-mei/210517_sporten2.0_RG.pdf