Monday 29 November 2021

29-11-2021


De nieuwe coronamaatregelen van 28 november… een flinke domper, maar we hebben mooie alternatieven bedacht

De persconferentie van afgelopen vrijdag 26 november heeft een flink aantal nieuwe maatregelen voor ons als samenleving opgeleverd, ondermeer dat we per 28 november na 17.00 uur niet meer (binnen) mogen sporten.
Een flinke teleurstelling. Dit besluit raakt meer dan 600 van onze SV Pax-leden waardoor zij (tijdelijk) niet kunnen trainen zoals ze gewend zijn. 

Snel overleg met bestuur en trainersteam  

Meteen dezelfde avond, na de persconferentie, heeft het bestuur bij elkaar gezeten (online natuurlijk) en zijn er verschillende mogelijkheden besproken. Allereerst begrijpt SV Pax dat met deze oplopende besmettingscijfers en de volle ziekenhuizen WE SAMEN iets moeten doen. Tegelijkertijd weten we dat bewegen en je teamgenoten kunnen blijven ontmoeten heel belangrijk is, helemaal in deze tijd. Samen vinden we dan ook dat we ons maximaal moeten inspannen om te kunnen blijven sporten.

Het idee: lessen in de turntopsportzaal in Sportcomplex Koning Willem Alexander (SKWA)

Omdat de meeste turners en turnster nog naar school gaan en we trainers niet makkelijk in tweeën kunnen delen, kan de oplossing niet gevonden op de doordeweekse dagen. MAARRRRRR….. we willen alle door de maatregel getroffen leden/groepen als alternatief de mogelijkheid geven om in het weekend, in het SKWA hun “normale” training in de grote of kleine topsportzaal in te halen. Middels de app en/of een mail aan de sporters of hun ouders is hier zondagavond al eea over bekend gemaakt, heb je nog geen mail ontvangen volgt dat spoedig. 

De indeling volgt per mail en in app groepjes zodra deze klaar is, de verwachting is woensdag 1 december einde dag, maar zoals je kunt begrijpen is het een aardige puzzel. 

Het gaat om de weekenden tot aan de kerstvakantie. Immers, in de schoolvakanties zijn er geen recreatielessen.

Verenigingsgevoel en COOL! trainen in de TopTurnhal

Normaal gesproken trainen onze topsporters op zaterdag en zondag in het SKWA maar zij maken voor deze gelegenheid graag plaats. We werken momenteel aan een planning voor de komende drie weekenden in  december, waarbij we de doordeweekse lesuren die na 17.00 uur komen te vervallen, op zaterdag of zondag mogelijk maken. Helaas is hierbij maatwerk niet mogelijk, maar we gaan ervan uit dat daar begrip voor is. 

Ook zullen er in de komende weken een paar keer gasttrainers langskomen. Dit kan een eigen Pax-held zijn die bijvoorbeeld op de Olympische Spelen heeft geturnd, maar ook toptrainers van de KNGU of misschien wel een bondscoach. 

‘n Kijkje nemen… kan en mag dat?

Het eenvoudig antwoord is NEE niet in de zalen, maar hoewel de regels best strikt zijn en wij als club daar ook echt op handhaven, geeft onze ruimte in het SKWA wel de gelegenheid om de kinderen even in actie te kunnen zien. In het SKWA hebben we boven een afgesloten “horecaruimte” die achter glas goed zicht geeft op beide turnzalen. Met een QR-code zullen ouders de kans hebben om toch te kunnen kijken. Natuurlijk staan er stoelen en banken om geplaceerd en op 1,5 m te kunnen vertoeven.  Als je naar in het gebouw in beweging bent gelden vanzelfsprekend de horecaregels dus mondkapje voor. Eenmaal gescand en op een stoel, kan deze weer af. Vol is wel vol, het wordt gewaardeerd als er vlot weer plaats wordt gemaakt voor andere ouders die ook even willen kijken. 

Natuurlijk kan men ook wachten -en (op eigen kosten) wat eten & drinken- in het gezellige sportcafé First Place in het SKWA (hoofdingang). Deze is op zaterdag en zondag open tot 17 uur en met geldige QR code te bezoeken. 

Een bijzondere situatie vraagt om bijzondere aanpak

We zitten als land en ook als club nu al ruim anderhalf jaar in een rare situatie. Het vraagt iedere keer weer enorm veel van ons allemaal. Maar we doen dat samen en dit is ook waarom je lid bent van een club; samen de krachten bundelen en in staat zijn om met trainers en goede faciliteiten sportief te kunnen groeien en ontwikkelen. Hou vol en maak er samen het beste van!