woensdag 5 april 2023

Een dagje als vrijwilliger doet wonderen!

Op zondag 2 april jl. heb ik, samen met meerdere ouders, turnsters en leden geholpen als vrijwilliger bij de turnwedstrijden van rayon Kennemerland in de sporthal van Beverwijk.

 

Om de turnwedstrijden voor onze (wedstrijd)kinderen goed te kunnen organiseren wordt er een beroep gedaan op de vrijwilligers van de diverse turnverenigingen. Deze keer was SV PAX aan de beurt om de wedstrijd te organiseren. Mede door de inzet van Kirsten en Chantal is het gelukt om deze dag tot een goed einde te brengen.

 

Mijn dag als vrijwilliger begon om 8:15 uur in Beverwijk. Als taak kreeg ik het bedienen van het geluid. Waarbij het belangrijk was om voor iedere turnster op tijd de juiste vloermuziek in te starten. Wat soms best spanning met zich meebracht. Je wilt tenslotte niet dat turnsters uit hun concentratie gebracht worden doordat jij de verkeerde muziek start. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan, alleen bij het afmarcheren is het een keer misgegaan. Helaas.

Ook waren er andere vrijwilligers taken zoals jureren, punten tellen, controleren en verwerken, verzorgen van koffie en thee, wedstrijdspeaker, ect. 

 

Gedurende de dag werden we goed verzorgd door de collega vrijwilligers. Kopje koffie, thee. Tijdens de lunch een kopje tomatensoep en broodjes kaas en kroket.

 

Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat er meerdere vrijwilligers meehelpen om zo’n toernooi tot een goed einde te brengen. Alleen samen kunnen we dit soort toernooien blijven organiseren. Het geeft je voldoening, en je kind kan met veel plezier laten zien wat het kan.

 

Ik ben de hele dag geweest, maar er zijn ook vrijwilligerstaken die minder tijd in beslag nemen, maar wel een grote impact hebben. Ik kan je zeker aanraden om een keer te helpen als de train(st)er van je kind vraagt om hulp.

Ik doe volgend jaar zeker weer mee! Wellicht zie ik jullie daar ook?

 

Met sportieve en vrijwillige groet,

Roland Delnoij

Een ouder die plezier beleeft aan de sport van zijn kind