dinsdag 14 februari 2023

In de ALV van 8 december '22 zijn Ferdinand Knol en Roland Delnoij aangesteld als nieuwe bestuursleden van SV Pax. We zijn erg blij met deze twee enthousiaste en kundige bestuurders! 

Ferdinand Knol 

Geboortejaar: 1959 te Slagharen / gemeente Hardenberg

Beroep: Project- en Portfolio Manager Gemeente Hoorn

Loopbaan / achtergrond

Afgestudeerd aan de Lerarenopleiding voor Natuur- en Scheikunde en daarna aan de Universiteit Groningen voor Polymeerchemie. Ben aan de slag gegaan als software ontwikkelaar, accountmanager marktonderzoek, marketing- en partnermanager in de telecom, projectmanager in de zorg en nu bij de gemeente. Ik ben gescheiden, heb drie dochters waarvan de jongste aan de Royal Ballet in Richmond heeft gedanst en nu danst in Den Haag.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een bestuurder aan moet voldoen?

De belangrijkste eigenschap van een bestuurder is het vermogen om een visie te hebben, doelen te stellen en mensen te motiveren en te organiseren om het beste resultaat te bereiken. Voor SV Pax betekent dat dat we als vereniging samen een veilig, gezond en ambitieus klimaat blijvend willen realiseren waarin de leden, trainers en vrijwilligers zich kunnen ontwikkelen en zich veilig voelen.

Waar ik me sterk voor wil maken de komende bestuursperiode?

Ik wil er samen met het bestuur, trainers en vrijwilligers voor zorgen dat SV Pax een voorbeeld is hoe sport in de breedte (van recreatie, wedstrijd tot topsport) ingericht zou moeten worden. Dat het een plek is waar goede ideeën kunnen bloeien. En een plek waar iedereen zich veilig voelt. Daarnaast wil ik  me inzetten dat lid zijn van de vereniging voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is en blijft.

Waar word je gelukkig van?

Ik word blij als mensen samen aan iets moois bouwen en daar af en toe even flink hun mouwen voor opstropen om mee te helpen.

Wat is jouw motto?

Building bridges to excell” Mijn motto dat ik jaren geleden op LinkedIn heb gezet en dat ik nog steeds als uitgangspunt heb. Ik geloof in samenwerken met anderen, openstaan voor nieuwe ideeën en door bruggen te slaan de mooiste oplossingen voor elkaar te krijgen.

 

ROLAND DELNOIJ 

Geboortejaar: 1971 te Haarlem

Beroep: General Manager Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol

Loopbaan/achtergrond

Al mijn hele leven ben ik werkzaam in de hotellerie, waarin in ik de traditionele stappen heb gemaakt. Begonnen als afwasser en nu dus General Manager bij het Maxhotel.

Ik ben getrouwd, heb 2 dochters en woon in de Haarlemmermeer. Ik ben opgegroeid in de wijk PAX in Hoofddorp en als kind ook daadwerkelijk gesport en geturnd in die zaal.

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschap waar een bestuurder aan moet voldoen?

Als bestuurder bij SVPAX is het belangrijk dat je communicatief sterk bent.

Een voorwaarde is dat je goed kunt waarnemen en luisteren. En dat vertalen naar goed en duurzaam beleid. Je moet 100% commitment hebben, houden van mensen in het algemeen en de turnsport in het bijzonder.

Waar ik me sterk voor wil maken de komende bestuursperiode?

Ik wil me vooral inzetten om de juiste werkomgeving te creëren voor de train(st)ers en werknemers. Een veilige omgeving waar met plezier samengewerkt wordt aan de ontwikkeling van de turn(st)ers.

Een vereniging waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Voor mij betekent dat zorgen voor de juiste arbeidsvoorwaarden en faciliteren van de juiste middelen zodat er op een veilige en leuke manier gewerkt kan worden aan de ontwikkeling van de turn(st)ers. Maar ook zorgen voor de juiste normen en waarden, juist in deze moderne tijd, waarbij de turnsport onder een vergrootglas ligt.

Samenwerken aan een positief imago van SVPAX, goed voor de turn(st)ers, train(st)ers, werknemers en vrijwilligers

Waar word je gelukkig van?

Gelukkige medewerkers, die onder goede en veilige omstandigheden hun lessen kunnen verzorgen.

Wat is jouw motto?

“Samenwerken werkt!”. Ik geloof dat de dialoog tussen alle belanghebbende van essentieel belang is voor de SVPAX.