Bewegen met je kind en voor je kind: Ouder & Kind Gym bij SV Pax

Tuesday 15 March 2022

Genoeg bewegen is voor volwassenen belangrijk, maar voor kinderen misschien nog wel meer. Het is namelijk heel goed voor hun ontwikkeling, zowel fysiek, mentaal als sociaal.

Door je kind al jong veel en gevarieerd te laten bewegen, groeien de spieren en botten goed. En met stevige botten en spieren kan je kind vervolgens weer beter bewegen. Hierdoor verbeteren zijn evenwicht, coördinatie en motoriek en wordt je kind leniger en handiger. Zo zijn er wel heel veel redenen om je kind te laten bewegen… op een andere pagina op onze website lees je daar uitgebreider over.

 

Het veelzijdig bewegen is belangrijk voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Het is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Tijdens de Ouder & Kind lessen van SV Pax wordt elke week in 45 minuten een mix van 10 grondvormen van bewegen op een speelse manier aangeboden, die gezamenlijk belangrijk zijn voor een optimale motorische ontwikkeling.

Hoe leuk en dus ook belangrijk is het om samen als vader of moeder met je kind te balanceren/vallen, stoeien, gaan/lopen op verschillende ondergronden, springen/landen, rollen/duikelen/draaien, gooien/vangen/mikken, klimmen/klauteren, zwaaien/slingeren en bewegen op muziek?!

 

Elke les heeft een vaste opbouw: een inleiding, een kern en een afsluiting. Op deze manier gaan kinderen routines herkennen, dat voelt veilig en vertrouwd. Kinderen leren hun eigen (on)mogelijkheden kennen en ouders leren het (beweeg)gedrag van hun kind goed kennen. Ouder & Kind Gym is één groot avontuur voor je kind! En stiekem ook voor de ouders ;- )  Wil je een proefles aanvragen? Dat kan hier

 

“Spelen we niet meer omdat we ouder worden, of worden we ouder omdat we niet meer spelen?”

 

OPROEP: Lijkt het je leuk om een van onze populaire ouder & kind lessen te begeleiden bij SV Pax? We hebben nog enkele ochtendblokken daarvoor beschikbaar in onze mooie turnhal in het Sportcomplex Koning Willem Alexander (SWKA) te Hoofddorp. 

Heb je lesbevoegdheid van ALO, CIOS sport en bewegen niv. 4 of min. KNGU niv. 3 en heb je op dinsdag/woensdag en/of vrijdag tussen 08.45-10.00 uur nog tijd, ben je van harte welkom eens kennis te maken! Natuurlijk helpen we je met onze kennis en ervaring en begeleiden je graag.  Stel jezelf voor in een bericht naar info (at) svpax.nl met een korte motivatie en wie weet heb jij binnenkort wel je eigen groep kleine gymmertjes!