Friday 14 January 2022

Sportieve Paxers en alles wat daarbij hoort zoals ouders, familie en vrienden,

De tijd vliegt. Zo zitten we nog rond de kerstboom en eten gezellig met elkaar het Kerstdiner of wat later smikkelen we van oliebollen en appelflappen. En zo zijn we al weer bij twee weken in het nieuwe jaar 2022, scholen zo goed en kwaad als het kan weer begonnen en hebben we ook weer de eerste werkweek achter de rug.

Natuurlijk wil ik jullie daarom allereerst een heel mooi, sportief en vooral een gezond 2022 wensen. Ik hoop samen met mijn collega bestuursleden dat het een geweldig jaar wordt, vol turnplezier, sportieve strijd en mooie ambities.

Wellicht hebben jullie al stoere plannen of mooie wensen? Het kan iets kleins zijn of juist iets dat zó groot en ambitieus is, dat het misschien wel bij een droom zal blijven. Je weet het maar nooit, maar zet allemaal de tanden in 2022. Want de tijd vlíégt immers en dus geniet van iedere dag  en pak je kansen.

Wie had een jaar geleden kunnen voorspellen dat de afgelopen jaarwisseling voor de tweede keer op rij zo anders dan anders zou zijn? Het was opnieuw een avond zonder feesten en een vuurwerk. Het “vuurwerk” kwam overigens ergens anders vandaan. Het knalde flink in de turnwereld en het was vaak geen siervuurwerk. 

Het knalde niet alleen in de turnwereld maar ook bij ons eigen Pax. Een bewogen jaar met gelukkig een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Zo was 2021 voor Pax een jaar dat financieel er flink orde op zaken moest worden gesteld, een jaar dat er ook moeilijk keuzes moesten worden gemaakt, een jaar waar we trainers hebben moeten laten gaan maar ook trainers kansen kunnen bieden omdat ze modern denken, vooruit kijken en met nieuw elan vorm geven aan onze club met onze ambitie.  En dus ook het jaar dat we de keuze maakte om veel aandacht te besteden aan een veilige en vrolijke club voor sporter en trainer, een keuze maakte om de breedte en recreatieve sport de aandacht geven die het verdient. Is een pril begin, maar een begin die steeds steviger gefundeerd is. Door veel energie van een groep die we heel erkentelijk mogen zijn. 2022 belooft daarom een gaaf jaar te worden voor ons!  

Net als u ben ook ik benieuwd wat ons in 2022 te wachten staat. Eén ding staat vast, Pax telt mee. De relatie met de KNGU is goed , de relatie met de andere clubs is goed te noemen. Belangrijk want we hebben elkaar weer nodig de komende tijd. Sportief maar ook om te kunnen dealen met de sportieve gevolgen van Corona.

Dat Corona ons leven nog wel even blijft beheersen, lijkt vast te staan. Maar nu, zo in de tweede week van januari lijken de maatregelen weer afgeschaald te kunnen worden en we als hele club weer kunnen denken aan lekker turnen. Op alle niveaus en op alle lokaties. Maar wees voorzichtig. Wees er voor elkaar, zet samen de schouders eronder. Heel belangrijk is ook, dat we moed blijven houden. Denk niet aan wat níét kan, maar kijk naar wat we nog wél kunnen. En dat is heel wat, laten we ons dat realiseren.

Het lijkt me mooi als we binnen afzienbare tijd weer eens geweldig evenementen, toernooien en wedstrijden met publiek kunnen organiseren, waarbij we, net als voorheen, elkaar weer kunnen ontmoeten. Onze sporters, jong en oud, getalenteerd en heeeel getalenteerd kunnen bewonderen en aanmoedigen.

Maar ik denk ook het in de nabije toekomst kunnen realiseren en openen van ons “clubhuis” of huiskamer van Pax in het SKWA en dat we dat samen doen met meer ouders en vrijwilligers. Omdat het hoort. Een club hoort te steunen op vele vrijwillige schouders. Daar ga je de komende weken en maanden van merken maar wat let je om je nu al te melden als vrijwilliger? Om samen met ons en onze trainers onze vaak jonge sporters een supergave tijd te geven. Er is veel te doen en te bedenken. Barcommissie, wedstrijden en toernooicommissie, juryleden, jaarlijkse instuif-commissie, welkom nieuwe leden commissie en ga zo maar door. Dat wens ik ons allemaal in 2022 toe. Een club met vele blije leden, veel sportiviteit, veel brede glimlachen en plezier, veel saamhorigheid door vele dragende schouders en veel mooie prestaties waar we trots op mogen zijn…..met of zonder medaille.

Het bestuur heeft er veel zin in om er een mooi jaar van te maken! Zet ‘m op!