Casimir Schmidt geselecteerd voor Oranje Heren selectie WK Turnen Montreal

Bondscoach Turnen Heren wijst turners aan voor deelname aan de WK Turnen in Montreal

Tijdens de twee kwalificatiewedstrijden op 19 en 26 augustus jongstleden is door zes turners een limiet geturnd op een of meerdere toestellen. Deze turners zijn door Bondscoach Van Bokhoven aangewezen en daarmee is de selectie van de WK-afvaardiging als volgt samengesteld. Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Epke Zonderland. Er kunnen maximaal zes turners worden ingeschreven voor de WK.

Bondscoach Van Bokhoven: “Ik ben erg tevreden over deze groep turners. Zij hebben allen goede progressie gemaakt in hun programma. Dit is zichtbaar geworden aan de scores tijdens de kwalificatiewedstrijden. Ik heb de lat hoog gelegd voor de jongens met hiervoor de doelstelling voor Tokio 2020 als uitgangspunt. Als wij in Tokio onze doelstelling willen halen, moeten wij nú al hele scherpe limieten hanteren.”

Tijdens de kwalificatie heeft geen van de turners de limiet voor de meerkamp gehaald. Er zal dan ook geen all around deelname zijn in Montreal.

In de laatste voorbereiding van de WK-deelnemers zijn nog twee World Challengers en een interne testwedstrijd opgenomen. Na vertrek op 25 september richting Montreal, start op maandag 2 oktober of dinsdag 3 oktober het toernooi met de kwalificatiewedstrijd. Dit wordt na de loting op 13 september a.s. bekend. De finales zijn op 5 oktober (meerkamp) en 7/8 oktober (toestelfinales).

Bron: KNGU

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

0 reacties

Overige nieuwsberichten

Zaterdag 24 Maart: Diploma Turnen en de Clubkampioenschappen!

Op zaterdag 24 Maart 2018 aanstaande is het zo ver: Diploma Turnen en onderlinge wedstrijd van turnen, dansen en springen!

Op deze dag vinden in de Sporthal van het Sportcomplex Koning Willem Alexander, Bennebroekerweg 800, Hoofddorp het Diploma Turnen en de Clubkampioenschappen plaats. Kom en moedig alle sporters aan!

Lees meer

Instuif zondag 18 maart 2018

De allerkleinsten van 1,5 t/m 4 jaar kunnen samen met één volwassene komen gymmen van 9.00 – 10.00 uur in een echte turnhal.

Lees meer