SV Pax 40 jaar!

Van harte gefeliciteerd met het 40-jarig bestaan van onze prachtige vereniging!

Op 31 maart j.l. was het precies 40 jaar geleden dat een aantal zeer gemotiveerde mensen, waaronder Gerie Broekhuizen, formeel bij de notaris onze oprichtingsakte bij de notaris tekenden en sindsdien hebben zij en met hen velen met veel plezier en overtuiging aan de verdere ontwikkeling van onze vereniging gewerkt. Wij zijn dan ook erg trots op de in deze 40 jaren bereikte groei, resultaten en, vooral, op het feit dat veel jonge kinderen, jeugd, jong volwassenen en volwassenen graag bij ons sporten!

Desgevraagd heeft onze oud-bestuursvoorzitter en erelid Hans Feitsma een boodschap opgesteld (die we in komende nieuwsbrieven integraal zullen opnemen samen met bijdragen van veel meer oud- en jong gedienden), waarin hij prachtig verwoordt hoe hij de jongensgroep destijds opzette. Hij was net zelf gestopt met turnen en ging de cursus voor gymnastiek leider bij de KNGU volgen. En ergens in 1978, dus 39 jaar geleden, is hij door Ada Goedemoed gevraagd of hij jongens gymnastiek les wilde geven in PAX. Het was toen nog een kleine vereniging van waarschijnlijk net 200 leden. Er zat een goed bestuur en hij kreeg alle vrijheid. Zoals dat gaat met heel gedreven mensen, duurde het niet lang of hij wist de jongens te enthousiasmeren voor het turnen. Ieder kind vindt het geweldig om over de kop te gaan, salto’s, overslagen en een flikflak te leren. Zo begon het succes met het jongens turnen. Voor hem (en voor ons!) geweldig dat het zo heeft kunnen uitgroeien naar het huidige niveau. Bij de meisjes ging het op soortgelijke wijze en daar gaan wij in de komende tijd ook aandacht aan geven, net als aan RG. Vanuit de recreatie zijn er tevens talloze verhalen die wij met plezier met jullie allemaal zullen delen.

Wij willen daarom op gedurende dit hele jubileumjaar aandacht geven aan ons bestaan, onze verdiensten, onze doelen, onze verbeterpunten en ook aan onze dankbaarheid voor de blijvende steun en het vertrouwen vanuit onze leden -van jong tot oud, onze staf, alle vrijwilligers zonder wie er geen vereniging te bestieren valt, de Gemeente Haarlemmermeer, de directie en medewerkers van het SKWA en uiteraard onze sponsoren en de KNGU waarmee wij dit jaar een bijzondere samenwerking starten.

Namens Management en Bestuur wensen wij jullie een mooi jubileumjaar toe. Wij zien uit naar alle mooie momenten die dit jaar weer geschiedenis zullen schrijven, opdat de volgende generaties over 40 jaar ook met zoveel plezier als wij nu doen, onze verenigingsverjaardag zullen vieren!

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

0 reacties

Overige nieuwsberichten

Zaterdag 24 Maart: Diploma Turnen en de Clubkampioenschappen!

Op zaterdag 24 Maart 2018 aanstaande is het zo ver: Diploma Turnen en onderlinge wedstrijd van turnen, dansen en springen!

Op deze dag vinden in de Sporthal van het Sportcomplex Koning Willem Alexander, Bennebroekerweg 800, Hoofddorp het Diploma Turnen en de Clubkampioenschappen plaats. Kom en moedig alle sporters aan!

Lees meer

Instuif zondag 18 maart 2018

De allerkleinsten van 1,5 t/m 4 jaar kunnen samen met één volwassene komen gymmen van 9.00 – 10.00 uur in een echte turnhal.

Lees meer