SV Pax Haarlemmermeer eerste KNGU erkende RTC (Regionaal Trainingscentrum)

Afgelopen vrijdag 15 September is in Hoofddorp het eerste KNGU erkende RTC (regionaal trainingscentrum) Turnen Dames bekrachtigd.

Bondscoach Gerben Wiersma (KNGU) en Harold Martina (voorzitter bestuur SV PAX Haarlemmermeer) ondertekenden in de turnhal van SV PAX Haarlemmermeer de samenwerkingsovereenkomst, in het bijzijn van Hoofdcoach Turnen Dames van SV Pax Haarlemmermeer, Patrick Kiens, verenigingsmanager Marielle van den Brink, SKWA Directeur Eugene van Loon en Programmacoördinator topsport turnendames van de KNGU, Jitske Vasbinder

Het RTC Hoofddorp maakt onderdeel uit van de decentrale infrastructuur met aansturing van het nationale centrum in Heerenveen. De gezamenlijke inspanningen van de afgelopen jaren, de daarbij opgebouwde samenwerking en behaalde resultaten maken dat zowel de KNGU als SV PAX veel vertrouwen hebben in het RTC Hoofddorp.

De basis van de decentrale infrastructuur is dat de sporters een deel van hun programma ‘thuis’, in de regio, kunnen volgen. De ‘thuis’ basis (het decentrale punt) moet voldoen aan verschillende strenge kwaliteitseisen ten aanzien van, onder andere:

– Eisen voor VSK (Veilig Sportklimaat)
– Niveau (en beschikbaarheid) van de trainersstaf
– Trainingsmaatjes op niveau
– Organisatorische stabiliteit

In deze nieuwe olympische ciclus is SV PAX Haarlemmermeer daarnaast ook NTC (Nationaal Trainingscentrum) voor de herenturners, waar er vier van zijn in heel Nederland en waar SV PAX enorm trots op is. Ook deze overeenkomst wordt binnenkort geformaliseerd met de turnbond.

In de komende tijd zal Hoofddorp dan ook veel in het nieuws zijn, ondermeer omdat de vereniging in November a.s. een belangrijk turninterland in het SKWA namens de KNGU zal organiseren en, naast de reguliere evenementen door het jaar heen, ook in de lente komend jaar een halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren. Volg alle komende evenementen op www.svpax.nl, via Facebook en Twitter.

Sponsor worden van SV PAX Haarlemmermeer? Dat kan! Neem gerust contact via sponosoring@svpax.nl of bestuur@svpax.nl met de vereniging op!

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

0 reacties

Overige nieuwsberichten

Het is bijna Demodag 2017

Op zaterdag 9 december is de SV Pax Demodag. Hét jaarlijkse spektakel waarbij de lesgroepen van onze vereniging een feestelijk optreden verzorgen. Het thema is dit jaar: ‘SV Pax 40 jaar!: een reis door de tijd’

Lees meer

Jumpskillz is partner geworden van SV Pax

Jumpskills en SV Pax hebben een driejarige overeenkomst getekend dat SV Pax het entertainment bedrijf Jumpskillz gaat promoten op de nieuwe trainingspakken én tijdens de jaarlijkse demodag.

Lees meer

Demodag 2017 in het teken van 40 jaar Pax

Zaterdag 9 december a.s. is de SV Pax Demodag. Hét jaarlijkse spektakel waarbij de lesgroepen van onze vereniging een feestelijk optreden verzorgen. Het thema is dit jaar: ‘SV Pax 40 jaar!: een reis door de tijd’

Lees meer