SV Pax Haarlemmermeer eerste KNGU erkende RTC (Regionaal Trainingscentrum)

Afgelopen vrijdag 15 September is in Hoofddorp het eerste KNGU erkende RTC (regionaal trainingscentrum) Turnen Dames bekrachtigd.

Bondscoach Gerben Wiersma (KNGU) en Harold Martina (voorzitter bestuur SV PAX Haarlemmermeer) ondertekenden in de turnhal van SV PAX Haarlemmermeer de samenwerkingsovereenkomst, in het bijzijn van Hoofdcoach Turnen Dames van SV Pax Haarlemmermeer, Patrick Kiens, verenigingsmanager Marielle van den Brink, SKWA Directeur Eugene van Loon en Programmacoördinator topsport turnendames van de KNGU, Jitske Vasbinder

Het RTC Hoofddorp maakt onderdeel uit van de decentrale infrastructuur met aansturing van het nationale centrum in Heerenveen. De gezamenlijke inspanningen van de afgelopen jaren, de daarbij opgebouwde samenwerking en behaalde resultaten maken dat zowel de KNGU als SV PAX veel vertrouwen hebben in het RTC Hoofddorp.

De basis van de decentrale infrastructuur is dat de sporters een deel van hun programma ‘thuis’, in de regio, kunnen volgen. De ‘thuis’ basis (het decentrale punt) moet voldoen aan verschillende strenge kwaliteitseisen ten aanzien van, onder andere:

– Eisen voor VSK (Veilig Sportklimaat)
– Niveau (en beschikbaarheid) van de trainersstaf
– Trainingsmaatjes op niveau
– Organisatorische stabiliteit

In deze nieuwe olympische ciclus is SV PAX Haarlemmermeer daarnaast ook NTC (Nationaal Trainingscentrum) voor de herenturners, waar er vier van zijn in heel Nederland en waar SV PAX enorm trots op is. Ook deze overeenkomst wordt binnenkort geformaliseerd met de turnbond.

In de komende tijd zal Hoofddorp dan ook veel in het nieuws zijn, ondermeer omdat de vereniging in November a.s. een belangrijk turninterland in het SKWA namens de KNGU zal organiseren en, naast de reguliere evenementen door het jaar heen, ook in de lente komend jaar een halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren. Volg alle komende evenementen op www.svpax.nl, via Facebook en Twitter.

Sponsor worden van SV PAX Haarlemmermeer? Dat kan! Neem gerust contact via sponosoring@svpax.nl of bestuur@svpax.nl met de vereniging op!

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

0 reacties

Overige nieuwsberichten

Algemene Ledenvergadering SV Pax 5 juni 2018

Op Dinsdag 5 juni houdt SV Pax Haarlemmermeer de Algemene Ledenvergadering van 2018. U bent van harte welkom in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Tijdstip van aanvang is 19.30 en inloop is vanaf 19.15 uur.

Lees meer

Vrijwilligers onder de leden gezocht voor het Bondskampioenschap Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 organiseert SV PAX in samenwerking met de KNGU het Bondskampioenschap Meerkamp en Toestellen voor Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3.

Hiervoor zoeken wij een groot aantal vrijwillig(st)ers die ons tijdens dit evenement willen helpen om het Bondskampioenschap Meerkamp en Toestellen voor Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3 voor iedere deelnemer en toeschouwer tot een fantastisch evenement te maken.

Lees meer