Over ons


SV Pax Haarlemmermeer is een vereniging met een grote recreatieafdeling en is tevens Nationaal trainingscentrum voor de selectie Turnen Heren en regionaal 
trainingcentrum voor de selectie Turnen Dames.

SV Pax is al jaren de gymnastiekvereniging in Haarlemmermeer voor jong en oud. Plezier in de sport staat bij SV Pax centraal. SV Pax brengt sport dichtbij huis. Op verschillende locaties in Hoofddorp en Nieuw-Vennep worden lessen gegeven in diverse disciplines: turnen, streetdance en bewegen voor volwassenen. Naast de wekelijkse lessen organiseert SV Pax voor haar leden activiteiten als een demodag, onderlinge wedstrijden, diplomaturnen en voor de allerjongsten een Sinterklaasfeest.

De vereniging is in 1978 opgericht in de wijk Pax, wat "vrede" betekent. SV Pax is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en telt op dit moment circa 1800 leden. De vereniging is met haar dames- en herenselectie ook actief op landelijk en zelfs internationaal wedstrijdniveau.

De doelstelling van SV Pax is het bevorderen van de gymsport voor alle inwoners (jong en oud) uit Haarlemmermeer die een gezonde, ontspannende en zinvolle vrijetijdsbesteding nastreven binnen een vereniging  die openstaat voor de veranderende maatschappelijke behoeften.

De vereniging is een voor-en-door-leden vereniging. Dat betekent dat een sterke onderlinge band tussen leden, kader en vereniging wordt nagestreefd. Inbreng van de leden wordt zeer op prijs gesteld.