Gymnastiek voor de allerkleinsten

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Het is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Tijdens de peuter en kleuterlessen van SV Pax worden elke week een mix van 10 grondvormen van bewegen op een speelse manier aangeboden, die gezamenlijk belangrijk zijn voor een optimale motorische ontwikkeling.

 

Ouder & Kindgym
Ouder & Kindgym is voor peuters van 1½ tot 4 jaar, die samen met een volwassene (papa, mama, opa, oma, oppas) lekker willen gymmen in een echte gymzaal of turnhal. De peuters voeren tijdens de les onder meer kleine opdrachten uit. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. Door het gymmen in een groep leert de peuter rekening te houden met anderen en op zijn/haar te beurt wachten. Daarnaast gaat het natuurlijk ook om de gezelligheid en daar hoort samen zingen in de kring natuurlijk ook bij.

Nijntje Bewegen voor Peuters en Kleuters 
Bij peuter- en kleuter gymnastiek gymmen de kinderen met leeftijdsgenootjes. De peuterles is voor kinderen van 2 en 3 jaar, de kleuterles voor 2½ t/m 5-jaar. Elke les is weer anders. De ene keer staat springen en zwaaien op het programma, de andere keer klimmen en klauteren of gooien en vangen. Op verschillende manieren leren peuters en kleuters hun evenwicht te bewaren en inzicht te krijgen in ruimte, afstand en snelheid. 


 

 

 

Klimmen en klauteren voor peuters en kleuters bij SV Pax