Meisjes en jongens

Turnen Meisjes / Jongens

Vanaf 5 jaar zijn er aparte groepen voor meisjes en jongens. De belevingswereld en interesses van meisjes en jongens gaan meer uit elkaar lopen en meisjes en jongens turnen andere toestellen. De groepen worden ingedeeld op geboortejaar. In de lessen staat het plezier voorop: lekker actief bezig zijn en ondertussen ook nieuwe onderdelen leren. Er wordt in deze lessen zowel met als zonder toestellen gewerkt.

 

Meisjes

De meisjes turnen op de lange mat, de balk, de brug ongelijk, tumblingbaan en minitrampoline. Daarnaast komen ook toestellen zoals wandrek, touwen en ringen aan bod. Zo ontwikkelen de meisjes souplesse en baIans, maar ook kracht. Natuurlijk is er ook tijd voor een spelletje en kunnen ze tijdens de lessen lekker hun energie kwijt.

 

Jongens

Bij jongensturnen zijn kracht en lenigheid van belang. De motorische ontwikkeling wordt volop gestimuleerd. In de lessen wordt het meeste gebruik gemaakt van de lange mat, de rekstok, de brug gelijk en sprong. Daarnaast worden ook de andere toestellen zoals wandrek, touwen, paddenstoel en ringen gebruikt.

 

Turnen 12+, 14+ en 17+

Voor jongens en meisjes van 12+ en 14+ die op de middelbare school zitten en voor jong volwassenen van 17 jaar en ouder, is er een gemengde turnles. In deze lessen wordt gewerkt aan kracht en souplesse. Er wordt gebruik gemaakt van de brug, brug gelijk, rekstok, balk, lange mat, trampoline, spacebaan (soort opblaasbare lange mat) en sprong. Ook het plezier van het samen sporten speelt in de lessen een belangrijke rol. De lessen duren 1,5 uur en worden gegeven in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

 

Springen

Voor meisjes en jongens die van actie en tempo houden is er een speciale springles. Springen, vliegen, zweven, draaien en weer veilig landen, daar gaat het in deze les om. Er wordt gebruik gemaakt van de kast, trampoline, lange mat en tumblingbaan. De les duurt 1,5 uur en is best intensief. De springles kan naast een gewone recreatieles worden gevolgd, maar ook als apart uur zonder een andere les.

 

Ritmische Gymnastiek

Voor meisjes die houden van gymmen en sierlijk bewegen op muziek, is Ritmische Gymnastiek (RG) de juiste keuze. Deze sport is een combinatie van lenigheid, evenwicht en expressie. De groepen zijn net als bij het turnen ingedeeld naar leeftijd. In de lessen worden korte oefeningen aangeleerd op muziek. Er wordt gewerkt met alle materialen die binnen de RG bestaan: het touw, de bal, de hoepel, de knotsen en het lint. Daarnaast leren de meisjes ‘trucjes’ om handig met de materialen om te gaan.

 

Streetdance

Streetdance is bewegen op eigentijdse muziek voor coole meiden en jongens vanaf 5 jaar. Streetdance is de dans van de straat met vooral losse en stoere bewegingen. In een aantal weken wordt in een groep een leuke dans geleerd. Ook bij streetdance zijn de groepen ingedeeld op leeftijd.

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

Laatste algemene nieuws

Talententest Turnen Dames op 7 November 2018

Uitnodiging talententest De vereniging is op zoek naar nieuwe turntalentjes! Ben jij geboren in 2011, 2012 of 2013, sta je meer op je handen dan op je voeten en wil je graag net zo goed leren turnen als Eythora Thorsdottir of Sanne Wevers?! Meld je dan aan voor de...

Verslagen Turnen Heren

Vrijwilligers onder de leden gezocht voor het Bondskampioenschap Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 organiseert SV PAX in samenwerking met de KNGU het Bondskampioenschap Meerkamp en Toestellen voor Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3.

Hiervoor zoeken wij een groot aantal vrijwillig(st)ers die ons tijdens dit evenement willen helpen om het Bondskampioenschap Meerkamp en Toestellen voor Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3 voor iedere deelnemer en toeschouwer tot een fantastisch evenement te maken.

Verslagen Turnen Dames

Verslagen Ritmische Gymnastiek