Turnen Dames Algemeen

SV Pax Haarlemmermeer is een talent opleidingscentrum voor zowel jongens als meisjes. SV Pax Haarlemmermeer biedt artistiek turnen dames aan op topsport en wedstrijdsport niveau. We hebben een brede jeugdopleiding, waarin veel jonge turnsters aan het opleidingstraject mogen beginnen. Tijdens deze jeugdopleiding worden de turnsters voorbereid voor de topsport, 1e of 2e divisie. Gaande weg zullen er selectie momenten plaatsvinden waarbij er gekeken wordt in welk niveau de turnster het beste thuis hoort. In welk niveau de turnsters uiteindelijk uit zullen komen is afhankelijk van het talent, de inzet en de motivatie van de turnsters en haar ouders.

In zowel de topsport als in de wedstrijdsport doet SV Pax mee op het allerhoogste niveau. Twee topturnsters namen deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nederlands kampioene eredivisie Eythora Thorsdottir, zij werd 9e in de meerkampfinale en 7e met het team, en Afrikaans kampioene Sherine Elzeiny, die onder de vlag van Egypte turnt.

Door de turnsters die uitkomen in de 1e of 2e divisie worden op de Nederlandse Kampioenschappen vele medailles gewonnen. Zo traint de Nationaal kampioene Anne Klein bij SV Pax en werden de teams in de categorie A en B Nederlands Kampioen.
De turnsters die in de topsport uitkomen worden opgeleid voor het hoogste niveau en doen tijdens de opleiding mee aan wedstrijden zoals NK’s, EK’s en WK’s, maar ook aan kleinere internationale wedstrijden.

De trainingen worden verzorgd door zeer hoog gekwalificeerde trainers met veel ervaring en vinden plaats in het moderne Koning Willem Alexander Sportcomplex, waar we beschikking hebben over een compleet ingerichte hal.

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

Laatste algemene nieuws

Talententest Turnen Dames op 7 November 2018

Uitnodiging talententest De vereniging is op zoek naar nieuwe turntalentjes! Ben jij geboren in 2011, 2012 of 2013, sta je meer op je handen dan op je voeten en wil je graag net zo goed leren turnen als Eythora Thorsdottir of Sanne Wevers?! Meld je dan aan voor de...

Verslagen Turnen Heren

Vrijwilligers onder de leden gezocht voor het Bondskampioenschap Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 organiseert SV PAX in samenwerking met de KNGU het Bondskampioenschap Meerkamp en Toestellen voor Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3.

Hiervoor zoeken wij een groot aantal vrijwillig(st)ers die ons tijdens dit evenement willen helpen om het Bondskampioenschap Meerkamp en Toestellen voor Turnen Heren Divisie Talent, 1, 2 en 3 voor iedere deelnemer en toeschouwer tot een fantastisch evenement te maken.

Verslagen Turnen Dames

Verslagen Ritmische Gymnastiek

Zakelijke vrienden van SV Pax