maandag 10 juni 2019

 

Op 8 juni 2019 vond er in Bergen op Zoom het NK C-lijn groepsspringen plaats. Hieraan hebben twee teams van SV Pax deelgenomen. Dit was de eerste keer sinds lange tijd dat SV Pax weer deelnam aan groepsspringwedstrijden.

In de ochtend was het tijd voor de junioren dames springgroep om te laten zien waar zij de afgelopen maanden voor getraind hebben. Zij hebben op drie toestellen laten zien wat zij in huis hebben: op minitrampoline, de airtumbling (ook wel spacebaan genoemd) en minitrampoline met pegasus. Hier hebben zij een mooie prestatie neergezet en zij hebben hier ook veel van geleerd om op verder te bouwen.

In de namiddag was het tijd voor het senior mix team om te springen. Het team bestond uit een mix van dames en heren waarvan (bijna) alle springers ook actief zijn als trainers bij SV Pax. Zij hebben hun kansen ingezet op de toestellen minitrampoline en airtumbling. Op de minitrampoline lieten zij een goede serie zien zonder vallen, waarop de coach Boy Kuiper erg tevreden terug kijkt. Op de airtumbling hebben zij hoge ogen gegooid door een nette serie met de maximale moeilijkheid te laten zien. Dit werd door de jury beloond met de hoogste score op dit onderdeel. Hiermee pakten ze het goud op de airtumbling en werden daarmee Nederlands kampioen. Ook zetten zij hier de op een na hoogste score van de hele dag neer.

Het was dus een erg geslaagde en leuke dag waarvan springers en supporters erg genoten hebben. Beide teams gaan ervoor om volgend jaar een nog betere prestatie neer te zetten.