SV Pax is al jaren dé gymnastiekvereniging in Haarlemmermeer voor jong en oud. Plezier in de sport staat bijons centraal. SV Pax brengt sport dichtbij huis. Op verschillende locaties in Hoofddorp en Nieuw-Vennep

worden lessen gegeven in divers disciplines: turnen, ouder en kind gym, Nijntje peuter en kleutergym,

springen en bewegen voor volwassenen en senioren. Naast de wekelijkse lessen organiseert SV Pax voor haarleden jaarlijks terugkerende activiteiten als de Demodag, instuif, selectiedagen, Nijntje diploma gymmen en voor de allerjongsten een Sinterklaasfeest.

De vereniging is op 31 maart 1977 opgericht in de Hoofddorpse wijk Pax, wat vrede betekent. SV Pax is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en telt op dit moment circa 1.000 actieve leden. De vereniging is met haar dames- en herenselectie ook actief op landelijk en zelfs internationaal wedstrijdniveau.

De doelstelling van SV Pax is het bevorderen van de brede gymsport in de wijken voor alle inwoners (jong en oud van Haarlemmermeer die een gezonde, ontspannende en zinvolle vrijetijdsbesteding nastreven binnen een vereniging, die openstaat voor de veranderende maatschappelijke behoeften.

De vereniging is een voor-en-door-leden vereniging. Dat betekent dat een sterke onderlinge band tussen leden, kader en vereniging wordt nagestreefd. Inbreng en vrijwillige inzet van de leden wordt zeer op prijs gesteld!