SV Pax is al jaren de gymnastiekvereniging in Haarlemmermeer voor jong en oud. Plezier in de sport staat bij SV Pax centraal. SV Pax brengt sport dichtbij huis. Op verschillende locaties in Hoofddorp en Nieuw-Vennep worden lessen gegeven in divers disciplines: turnen, ritmische gymnastiek en bewegen voor volwassenen. Naast de wekelijkse lessen organiseert SV Pax voor haar leden activiteiten als een Demodag en voor de allerjongsten een Sinterklaasfeest.

De vereniging is op 31 maart 1977 opgericht in de wijk Pax, wat vrede betekent. SV Pax is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en telt op dit moment circa 2.000 leden. De vereniging is met haar dames- en herenselectie ook actief op landelijk en zelfs internationaal wedstrijdniveau.

De doelstelling van SV Pax is het bevorderen van de gymsport voor alle inwoners (jong en oud) van Haarlemmermeer die een gezonde, ontspannende en zinvolle vrijetijdsbesteding nastreven binnen een vereniging, die openstaat voor de veranderende maatschappelijke behoeften.

De vereniging is een voor-en-door-leden vereniging. Dat betekent dat een sterke onderlinge band tussen leden, kader en vereniging wordt nagestreefd. Inbreng van de leden wordt zeer op prijs gesteld.