Groot succes voor de SV Pax Turnen Dames 1ste Divisie, Pupillen N1, Instap en Pupillen N2

Geslaagde weekenden finales TD in Tilburg en Almelo voor SV Pax Haarlemmermeer

De afgelopen 2 weekenden stonden de NK’s voor de pupillen en instap N2 op het programma. De pupillen, Gwen, Annet, Isabel en Louelle, reisden af naar Tilburg op 2 en 3 juni. Op zaterdag turnden Gwen een goede meerkamp en sloot haar seizoen af met een mooie 21ste plek. Annet en Isabel hadden allebei wat problemen bij het onderdeel brug. Annet eindigde na 4 toestellen nog op een 8ste plek en Isabel werd netjes 16e.

Zondag 3 juni was het tijd voor de toestelfinales. Isabel mocht in actie komen op het onderdeel vloer en balk. Zij turnde goed op het onderdeel vloer en werd hier 8ste van Nederland. Op balk moest zij als eerste turnster, dus hier en daar wat wiebelig. Het lange wachten daarna werd beloond met een zilveren medaille! Annet opende haar toestelfinales op het onderdeel sprong. Zij werd hier nipt 4e. Daarna mocht Annet revanche nemen op het onderdeel brug en turnde hier een super oefening! Zij mocht hiervoor de bronzen medaille ophalen! Louelle mocht dit finale weekend afsluiten op het onderdeel brug. Zij had in de voorbereiding wat minder kunnen trainen door een gekneusde pink. Met inturnen ging het goed, maar helaas viel zij tijdens haar wedstrijdoefening terug in haar losom, zij eindigde op een 8ste plek.

Op 9 en 10 juni was het de beurt aan de instap N2, in het verre Almelo. In een warme wedstrijdhal mochten Chiara, Evi, Quinty en Vitalia op zaterdagochtend vroeg in actie komen. De jury op het toestel brug was streng maar rechtvaardig. Quinty turnde een prachtige oefening die werd beloond met het 2e cijfer van de wedstrijd. Balk werd zonder fouten uitgevoerd. Vitalia stond er in de tussenstand goed voor maar maakte helaas een dure fout op vloer. Zij werd uiteindelijk 16e. Chiara turnde vloer en sprong naar kunnen en eindigde op plek 24! Superknap dat zij dit jaar mee mocht doen aan het NK! Evi turnde zich naar een verdienstelijke 10e plek en Quinty maakt het spannend tot het laatste moment maar mocht de bronzen medaille komen ophalen!

Zondag stonden er nog 6 toestelfinales op het programma. Chiara mocht nog een keer haar brugoefening laten zien en eindigde op een mooie 8ste plek. Evi turnde in de sprong- en brugfinale. Op sprong werd zij 8ste en op brug steeg zij boven zichzelf uit en turnde een top-oefening en werd hier 2e! Vitalia mocht haar foutje op het onderdeel vloer herstellen en werd knap 3e. Quinty mocht nog 2 keer in actie komen en haalde op beide finales nog eremetaal op! Zij werd 2e op vloer en 3e op balk!

Kate Koster, Naomi Bos, Liv Huisinga en Valentina Aguas Mejia kwamen zaterdag 9 juni in actie bij de NK meerkamp instap N1. Liv draaide een goede vierkamp zonder grote fouten en eindigde op een mooie 16e plek. Naomi Bos turnde een brugoefening die werd beloond met maar liefst 15.400 punten, de hoogste score van de wedstrijd. Zij werd na vier toestellen 5e van Nederland. Kate en Valentina turnden mee om de medailles. Kate haalde de hoogste scores op balk en vloer, maar maakte helaas in deze finale een foutje op brug. Zij werd desondanks 2e. Valentina turnde een mooie meerkamp met een 2e plek op het onderdeel balk en vloer. Ze bleef slecht 2 tienden achter Kate en mocht de bronzen medaille ophalen.

In de andere baan streden de pupillen 1 N1 om de meerkamp titel. Christina Lorsé maakte helaas een fout op haar eerste toestel brug maar vocht zich knap terug in de wedstrijd en bekroonde haar seizoen met een gouden medaille en de Nederlandse titel. Naomi Koomen turnde haar beste score op het onderdeel brug en werd zeer verdienstelijk 5e in het eindklassement.

Op zondag was het nog de beurt aan Kate en Valentina bij de toestelfinales instap N1. Valentina turnde opnieuw een goede balkoefening en werd 3e. Kate mocht alle 4 de toestellen vandaag nogmaals doen en nam maar liefst 3x goud en 1x zilver mee naar huis! Een ware medailleregen!!

Bij de senioren eerste divisie draaide Chantal Peper een zeer goede meerkamp draaide op zaterdag en veroverde het goud de vloertoestelfinale: Voor de 3e keer op het onderdeel Vloer!

De andere seniordames vochten keihard mei maar kampten helaas met fouten op balk en/of brug. Sarah Wind vocht zich toch nog terug naar een mooie 3e plek op de meerkamp.

Zondag bij de toestelfinales werd Ilana 6e op vloer en 2e op het onderdeel balk en sloot hiermee verdienstelijk haar turncarrière af.

Sarah pakte het zilver op de finale bij vloer, werd 4e op brug en 7e op sprong met een zeer goede 2e sprong.
Ilze turnde naar een zesde plek op balk met jammer genoeg een val.

Kiki Hop (jeugd 1ste divisie) heeft ook geturnd op zaterdag bij de meerkamp en werd 12e. Zondag mocht ze als 1ste reserve invallen op de onderdelen brug en balk en werd hier respectievelijk 6e en 7e.

Zaterdag 2 juni mochten Irène de Vries (jeugd 2e divisie) en Robine Geerts (junior 2e divisie) ook nog de meerkampfinale turnen in Tilburg. Irène turnde een goede meerkamp en plaatste zich met een 9e plek nog voor de Ahoycup Turnen Dames in Ahoy op zaterdag 23 juni. Robine werd 3e op de meerkamp en plaatste zich eveneens voor de Ahoycup Turnen Dames.

Bij de toestelfinales op 3 juni werd Robine Nederlands kampioen op het toestel brug. Zij mocht ook nog invallen in de vloerfinale. Door een mindere laatste acrobatische serie was een plek bij de medaillewinnaars verkeken, maar Robine werd nog heel knap 7e.

Van harte gefeliciteerd dames, super knappe prestatie weer!

Met deze twee drukke weekenden met super resultaten sluiten we het wedstrijdseizoen af. Op naar een volgend seizoen!

Volg ons via
Social Media

01020305

Vrienden van
SV Pax

Vriendenloterij

Onze vereniging heeft zich aangemeld bij de Vriendenloterij als club. Van ieder verkocht lot gaat er 50% naar de club. Als u al meespeelt, dan kunt u uw lot koppelen aan onze club waarmee u ons direct steunt. Kost u niets extra's en toch dingt u mee met mooie prijzen. Klik hier en speel mee voor SV Pax.

0 reacties

Overige Verslagen Turnen Dames