Masters

(conditie voor dames met muziek en materialen)


Er wordt gewerkt in blokken van zes weken met aandacht voor een specifieke spiergroep en de rest van de spieren in herhaling.
In het wintersportseizoen worden veel skioefeningen gedaan en er is veel aandacht voor buikspieren, rug, heupen en schouders.
Het is elke week een vrolijke avond met passende muziek die prettig in de oren klinkt.
De sporters hebben een leeftijd tussen de 40 en 80 jaar.
Dit lesuur is geen bewegen voor ouderen . Er wordt niet op op of met stoelen gewerkt.

 


Fysio en gezond bewegen

Tijdens de training wordt gewerkt op vlotte prettige muziek, die niet direct aerobics muziek is. Dit lesuur is geschikt voor dames met gezondheidsproblemen van  verschillende aard of voor de dames die niet in de avond kunnen of willen sporten. Het is een groep met veel groepscontact en hechte banden om elkaar te helpen gezond te blijven.
Oefeningen kunnen eventueel, waar nodig, ook op stoelen of met stoelen worden gedaan. Op de grond of op een stoel maakt niet uit.
De oefeningen die zijn meegekregen van een fysio worden ook meegepakt en er is veel individuele aandacht waardoor je je weer prettiger voelt.
De leeftijd van de dames ligt momenteel tussen de 30 en 80 jaar.

 


Low impact aerobics / Pilates

De les begint met een warming up van 25 minuten, afwisselend in kring of verdeeld over de zaal stappend, maar er kan ook gesprongen worden.
Vervolgens worden buik- , bilspieren en schouderoefeningen vanuit fysio achtergrond gedaan. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van materialen.

Verder wordt gebruik gemaakt van aerobics muziek, gevolgd door vlotte grondmuziek, waarbij de oefeningen op de grond worden uitgevoerd (niet op stoelen).

De sporters zijn dames in de leeftijd van 40 to 80 jaar.

 


Heren conditietraining No Joke's


Werken aan de conditie, maar elke week in een andere vorm. De ene keer met een spel, dan weer met toestellen of in circuitvorm. Tijdens dit uur wordt door de heren heel hard gewerkt, maar ook veel gelachen. No Joke's = sporten is leuk/fun maar geen grap (joke) en de trainster heet momenteel toevallig ook Joke!

Er wordt gewerkt op een aparte manier met serieuze oefeningen en met bijzondere materialen. Indien mogelijk is er ook veel aandacht voor mogelijke gezondheidsproblemen. Oefeningen voor buikspieren worden absoluut niet vergeten en worden op verantwoorde wijze gebracht met veel aandacht voor mensen met rugpijn.
Alle weken wordt er iets anders aangeboden zodat het verrassingseffect blijft. Ook wordt er in het wintersportseizoen aan ski voorbereiding gedaan.
Er wordt getraind door mannen uit topsporten maar ook door iemand die nog nooit heeft gesport. Deze groep is toegankelijk voor heren tussen 40 en 80 jaar. Afsluitend wordt er gevolleybald, waarbij de spelregels door de heren zelf worden vastgesteld.