dinsdag 8 oktober 2019

 

Frustratie en  teleurstelling voor Casimir Schmidt

 

De Turner van Pax ziet, net als vier jaar geleden,

het ticket voor de Olympische Spelen aan hem

voorbij gaan…..

                                      …..verslagenheid……

 

De Nederlandse turners zijn er maandag 7 oktober, tijdens de laatste kwalificatieronde op het WK turnen in Stuttgart, niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

Vorig jaar werd het Nederlandse team Turnen Heren nog achtste in de teamfinale en lijkt een plek bij de beste twaalf landen haalbaar. Casimir Schmidt laat weten aan NOS: "Ik ben nog nooit zo goed voorbereid geweest. Ik voel me ontspannen, omdat ik weet dat het er allemaal in zit."

Met deze instelling en dit vertrouwen starten de heren de wedstrijd. De verwachtingen zijn hoog gespannen en de turners beginnen hun meerkamp op de vloer. Dit gaat prima en ook de toestellen ringen en paard voltige gaan zoals gepland met mooie resultaten. De ploeg zit in de flow!
Bondscoach Bram van Bokhoven vertelt na de wedstrijd: “Bij sprong ging het totaal mis. Laten we sowieso 3,5 punt liggen en wordt het een andere wedstrijd. Als je in de laatste divisie van de kwalificatie zit en je weet dat het niet meer haalbaar is, dan zak je weg.’'

Ook Casimir maakte een grote fout op sprong, net als zijn voorganger Bart Deurloo. De Hoofddorper heeft teveel rotatie en rolt door op zijn rug. Een dure fout voor hem en het team. En als dan de laatste twee toestellen, brug en rekstok gepaard gaan met fouten, moeten de turners dit WK genoegen nemen met een 19e plaats. Teleurgesteld en verslagen!